Van alle kanten opbergkast

[slideshow_deploy id=’118′]
In dit appartement in Amsterdam zijn de meeste wanden gesloopt, omdat het te “hokkerig” aanvoelde. Twee jaar later heeft de opdrachtgeefster toch behoefte aan een meer afgeschermde slaapkamer, en vooral aan heel veel bergruimte!

Het eerste gesprek op locatie leverde meteen een goed concept op: de ruimtescheidende opbergkast moest één helder blok worden, zwevend tussen vloer en plafond. De plaatsing van dit blok zou het appartement opdelen in een slaapkamer, een werkkamer en een woonkamer. Ook het materiaal was snel duidelijk: de opdrachtgeefster werd verliefd op Meranti Plexwood, een karaktervol materiaal dat op het grote vlak toch een rustige uitstraling heeft.

Vervolgens begon de optimalisatie: Waar moesten de jassen opgeborgen worden, waar de administratiemappen, waar de schoenen en waar de t-shirts? Dit is echt een maatkast geworden waarbij de beschikbare ruimte optimaal benut wordt en je bij je spullen kan op de plek waar je dat nodig hebt.

Één van de hangkasten is van beide kanten te openen. Zo kan je je jas ophangen waar je binnenkomt, en je in de slaapkamer aankleden.
Aan de slaapkamerkant kozen we voor strakke gespoten deuren die door een ingenieus schuifdeurensysteem netjes in één vlak liggen.

Materialen: Meranti Plexwood op meranti multiplex, gemelamineerd spaanplaat, gespoten MDF